parikan hari ini

Sedikit kaget ketika ada yang kreatif dalam membalas e-mail hari ini...
"Dear Mas..mas…terima kasih atas bantuannya..
Lemah-lemah teles…Gusti Allah sing mbales…"

Tak berapa lama malah ada yang menimpali
Photobucket

"Pring Ori nggolek ning Temanggung
Matur suwun sami ugi kaaturaken ing Gusti Moho Agung"

ternyata hari ini menjadi yang sangat menggembirakan dengan banyaknya teman yang saling menimpali dengan parikannya atau pantun dalam bahasa jawa

"Tuku theklek cacahe limo, dicolong papat kari siji..
Podo iso parikan jowo, ajare neng endi.."

akhirnya jadi pengen belajar bikin parikan
lungo bathikan golek babat gongso
kancaku parikan aku yo pengen iso..."Photobucket
sepertinya bikin seger dalam ber-email-ria ya? atau ada yang mau menambahkan?

tak kiro galengan
jebule larikan
timbangane dolanan
ayo nggawe parikan...

anyw aygak ada salahnya kalau tahu betapa kerennya pesan sms lebaran para dalang

47 komentar:

    waduh disini kok orangnya kreatif-kreatif banget sih, jadi malu kayak ane yang 'ngak bisa parikan.
    tapi parikannya lucu2, sampe di ketawain temen nich gara2 senyum2 sendiri

     

    hai dhimas...
    barusan berkunjung ke blogmu, juga kreatif :)
    anyway gimana kalau parikannya dimulai dari kita aja :)
    wong jumeneng dikira tapa
    tibake maling jemuran
    jare sapa
    dhimas gak isa jawatimuran... :)

     

    kalo boso jowo taksih gratulan tuh, amargi jaman sekulah panyel anyel kaleh boso jowo.
    et...et...kalo baca jangan ketawa, maklum lah, tapi boleh juga tuh.
    saya dari tulungagung, pasti tau lah mana tuh, tapi kalo boso jowo sagete takseh 'ngeh lan mboten.
    he...he....

     

    golek suwur tuku permadani
    suwun dulur aku dikandani...

     
    On 8/19/2009 2:26 AM Anonymous said...

    Lungguh kloso nang kereto
    Nyemplung segara asin rasane
    Wulan poso ayo ngelebur duso
    Mumpung lipat ganda pahalane

    Nyuwun pangapunten sedaya kelepatan... selamat menjalankan ibadah di bulan ramadhan. parikan rmadhanmu lumayan cak :)

     

    lungguh meja mangan intip
    ora ning klasa cedhak wong wadon
    kowe beja saiki isih urip
    isa pasa ing sasi romadon

    (selamat menjalankan ibadah-ibadah di bulan ramadhan cak, semoga lebih baik dari tahun-tahun yang lalu)

     

    iku madumongso
    dudu kluwih
    sasi poso
    ayo tarawih...

     

    (suwun yo rek untuk parikan-e)

    tekek lorek
    menek gapuro
    mumpung durung matek
    ayo golek sepuro...

     
    On 8/20/2009 9:58 PM Anonymous said...

    aku melok parikan poso mu cak..


    lenggak lenggok
    kaya ubur-ubur
    kowe bengak bengok
    saur saur...

     

    si jablai nganggo bikini
    ora nate kepanasan
    mulai mengko bengi
    ayo podho tadarusan

    nganggo bikini ora kathokan (oops)
    saben bengi, ojo merconan!

    aja ndelok bikini
    yen marahi horni
    mengko bengi
    pocongan wis ora medeni

     

    kawisto sing rasane kelat
    goleke nang jeporo
    masio radha telat
    aku pengen njaluk sepuro

     
    On 9/01/2009 7:47 PM Anonymous said...

    golek goreng ayam
    ketemune ayam gadon
    sugeng ngelampahi ibadah siam
    wonten sasi romadhon

     
    On 9/11/2009 2:54 PM Anonymous said...

    nJombang Mojokerto
    Klambi abang nyolok moto

     
    On 9/14/2009 11:10 PM Anonymous said...

    Di sana gunung di sini gunung, di tengah-tengahnya pulau Jawa….
    Wayangnya bingung dalangnya juga bingung, yang penting bisa ketawa….

     
    On 11/13/2009 2:04 AM feroz said...

    aku warai parikan tho.........

     
    On 1/05/2010 9:26 AM Anonymous said...

    siji loro telu papat
    lima enem pitu wolu
    biji loro tetep hebat
    angger kembang melu ngguyu

     

    Biso gambang gak biso nyuling
    Biso nyawang Gak biso nyanding....

     
    On 3/13/2010 7:58 PM ed said...

    iki parikanku dinggo ulangtahunn anteve
    ----
    tuku dawet nang kantin
    uga mangan bihun
    selamat ulang tahun
    kilau sweet seventeen

     
    On 3/15/2010 7:11 PM Anonymous said...

    dikiro memedi
    tibake si bolang
    parikan cak adi
    pancen cemerlang

     

    bapake makmun ogah maca
    amarga lamur kakehan jahe
    selamat ulang tahun, kanca
    mugi dawa umur akeh ibadahe
    ----
    parikan ulang tahun untuk jimbo - selamat ulang tahun jim, moga panjang umur dalam ibadah

     

    iwak sepat
    dipangan kuro
    salah lepat
    nyuwun ngapuro

    wonokromo
    udane deres
    nedoh nerimo
    pengeran seng bales

     

    ono tekek menek gapuro
    mumpung durung matek, kulo nyuwun pangapuro

     

    mas adi, ini parikan eh pantun 2 baris puasa ramadhan ala jarjit singh:

    dua tiga burung berlari -
    puasa ramadhan mulai esok hari
    marvelous... marvelous..

     

    ini parikan siam eh parikan pasaku

    dug dug dug bunyi bedug isya -
    dag dig dug hati bentar lagi puasa

    datuk dalang ketahuan cilukba -
    hati senang ramadhan tiba

    wirok lorek dikiro kuro-kuro -
    durung matek aku njaluk ngapuro

    marhaban ya ramadhan...
    senang banget bulan puasa tiba
    selamat menjalankan ibadah-ibadah siyam

     
    On 8/09/2010 8:17 AM damon said...

    mas adi, aku yo duwe parikan poso kanggo kowe
    (selamat menjalankan ibadah puasa ya)

    ayo mangan karo lungguh keloso
    dudu mangan upo nanging sego -
    ayo podho ngelakoni poso
    ben sehat ning dunyo tur sugih ning suwargo

     
    On 8/10/2010 8:12 AM damon said...

    mas adi, nek sampeyan jago parikan boso suroboyoan. ayo balesen parikanku...
    -----------

    Tuku kloso neng pasar keputran
    kuning biru lambang kos kosan
    aku poso gak oleh rasan rasan
    mending turu timbang kedosan

    ditakoki karo kancaku
    mesti njawab embuh -
    hore senenge atiku
    bedug magrib kate ditabuh

    Iwak urang, dowo buntute
    nek iwak sepat, ora nang segoro -
    Wong wis gerang, akeh lupute
    ono lepat, aku njaluk ngapuro

    tak kiro sampeyan nang suroboyo
    tibake isik lungo ndeso -
    senenge atiku arep riyoyo
    THR-e dibagi dino seloso

     

    iwak urang kok dirempeyek -
    wong wis gerang kok sik kemenyek ;) sori mon

     
    On 10/25/2010 11:37 PM Anonymous said...

    koq cma cedikit chiehhhhhh

     

    iki ana parikan taun baru :
    obat puyer diombe bude,
    happy new year everybodeee...

    binatang melompat itu kanguru
    dada besar itu julia lopez
    teriring doa untukmu
    tahun ini semoga suksez

     
    On 4/13/2011 8:44 PM gayus said...

    cuaca hujan diawali mendung
    banyak hati yang sedang murung
    bukan salah bunda mengandung
    tapi bapak salah menaruh burung...

     
    On 4/13/2011 9:35 PM Anonymous said...

    Mangan iwak teri,
    lawuhe rebung.
    perawan jaman saiki,
    dolanane burung.

    pucuk gaman digawa cina,
    dinggo nandur jambu mente.
    perawan jaman saiki yen nganggo celana,
    ketok si**** eh kulite

    Bar dolanan gendhang,
    aja lali tuku sego thiwul.
    Perawan saiki aja lali nganggo kutang,
    yen mlaku ben ora gondhal-gandhul.

    eh kok ora ana parikan saru?

     
    On 5/06/2011 7:30 PM yudho said...

    Sugeng tanggap warsa kang mas adhi, mugi tansah binerkahan, kaparingan panjang yuswa, lan rejeki ingkang murwat.
    Kawula ndherek mangayubagya...

     
    On 7/28/2011 12:19 AM slamet supoyo said...

    iki parikan ramadhan eh romadonku cak
    ----------------------------------
    jalan-jalan ke tugu muda
    mampir makan ke kota tua
    ramadhan telah tiba
    siapkan iman dan takwa

     
    On 8/15/2011 9:30 PM udin said...

    jalan-jalan ke malaysia
    liat upin lagi ngaca
    gak terasa besok sudah puasa
    mohon maaf saya yang banyak dosa

     
    On 8/25/2011 10:44 AM arif said...

    bandar togel kebobolan
    bakar-bakar telo neng sekolahan
    yen kulo wonten duso nyuwon ngapuro...........

     
    On 9/15/2011 7:15 AM Anonymous said...

    oleh nambah parikan saru ora kang?
    watu cilik jenenge kerikil...
    njerone dada isine pen***

     

    Enting-enting gula jawa
    Sabungkus isine sanga
    Ingatase para siswa
    Wajib seneng nggubah basa...

     

    Ternyata jawa kaya akan budaya..tapi sayang generasi muda banyak yang melupakannya.

     
    On 12/17/2011 8:16 PM raja gombal said...

    Maen raket pinggir kaktus,
    eh.. ada monyet lgi baca status!
    ada copet jalannya lurus,
    eh.. si monyet baca terus!

     
    On 12/30/2011 6:31 PM Anonymous said...

    jek, iki parikan tahun baru aku...
    cewek ayu ngombe jamu
    jamu godhong waru
    mumpung iso ketemu
    kula matur selamat taun baru...

     

    sore-sore golek beling, ojo sampe golek ngisor pring.
    sore-sore ono rondo kempling, ojo sampe dikon jengking

    ono krete mangan cempe
    lali rupane eling rasane

    nek tuku minyak yo malem kemis,
    nek kroso penak ra gelem wis,..

    awan – awan nongkrong ning prapatan,
    yen golek prawan sing gelem dijak cipokan,,,

    Tuku suket sak gendhel seket
    Mlebune anget metune pliket..

    kroso pliket, bareng wis metu…
    timbang mumet, mending turu..

    adem panas, masuk angin…
    ra usah digagas, mundak pengen..

    Nyekel endas kiwo tengen
    nek di gagas malah tambah kangen ..

    jajah deso, milangkori
    senajan loro, tetep keri...

    dolan pasar tukune pecel,
    ngisor puser modele munthel...

    goleko bojo wong magelang,
    dimag-meg pegel’e ilang...

    jangan semur go madang lemper,
    didemek duwur sek ngisor ngiler...

    kalajengking lali omahe,
    tiwas njengking ora ono bolongane...

    godhong pring tibone garing,
    tiwas dijengking kok metune kuning...

    suwe ora jamu
    jamu sogok tuntheng
    suwe ora ketemu
    ketemu pisan kok wis meteng...

    suwe ora jamu
    jamu godhong pelem
    suwe ora ketemu
    ketemu maneh wis nang sarkem...

    Suwe ora jamu…
    Jamu godong tela…
    Suwe ra ketemu …
    Temu maneh lha koq wis randa….

    Suwe ora jamu…
    Jamu godong cocor bebek
    Suwe ra ketemu ..
    Temu mane koq wis tuwek.

    mbedil bulus karo ngamuk
    bulus luwe di pakani krupuk
    bareng sadar nek sing di elus manuk
    soyo gemes trus di tubruk

    tuku wedi nyang pasar pariaman
    nek sampean wedi yo nganggo pengaman

    Njerone bubu, onok lele dikiro kerapu
    Rasane melebu, jebule kejepit pupu

    duwe kenalan karo wong boyobali..
    wonge ora sepiruo susune sak bal poli

    Bob Tutupoli nembang kroncong
    Kiwo bal poli tengen bal pingpong

    Sego kucing merem mangane
    Bojo plencing ono tanggane

    mancal kucing neng mainan bowling
    nek ditinggal plencing yo kelonan guling

    Main Bowling neng kandang ternak
    Kelonan guling blas ora kepenak

    kandang ternak di nggo turu
    ora kepenak sing penting metu

    Mapan turu neng gudang peluru
    Ora metu wong konangan Mbahmu

    tuku klopo neng pasar loak
    timbangane rondho, sing prawan luwih penak..

    endok gemak bunder- bunder
    kroso penak gayer-gayer

    Mangan enak nganggo piring…
    Paling penak karo miring…

    Sego tanak lawuhe paru
    bareng penak lali turu

    sego tanak lawui kecambah
    bareng penak njaluk tambah

    sego tanak iwak bakar
    pengen penak yo do mbayar

    kalah rupo menang bondo
    kalah bondo menang dowo
    kalah dowo menang roso

     

    parikan kreatif, salut gan

     
    On 7/26/2013 1:24 PM arius said...

    bang, kasih parikan lebaran lagi dong... japri ya

     
    On 11/22/2013 2:49 AM udin said...

    cak, parikan kartolo mu di upload no... ayo tho

     
    On 4/11/2014 1:48 AM dargombes said...

    sampeyan kok gak duwe parikan pemilu, parikan caleg opo parikan presiden??? sido milih rhoma iarama tah awakmu?

     

    sori cak, parikan pemilu iku abot sunggine... aku gak melok-melok parpol-parpolan... pokoke cinta indonesia poll....

     
    On 6/11/2014 6:00 PM han solo said...

    kayu lawang kayu jati... pecah gesang melu jokowi

     

Post a Comment

Terimakasih sudah berkomentar